Autotjänst-Laitis vill fortsätta växa!

Ny VD blev lösningen.

För två månader sedan började Jerker Gustafsson sitt nya jobb som Autotjänst-Laitis externa vd. Beslutet att anställa honom kom kanske som en överraskning för omgivningen, men är i själva verket resultatet av en tvåårig intern process.

– Det här är något jag har velat länge. Jag har varit väldigt operativ i verksamheten och har inte hunnit jobba med affärsutveckling. Med Jerker på plats får jag tid att ta företaget till nästa nivå, att hitta nya marknader och affärsmöjligheter samt att ta hand om alla våra nuvarande kunder, berättar tidigare vd:n Jonas Eriksson som fortfarande äger företaget tillsammans med sina föräldrar Gunilla Olsén Eriksson och Rolf Släggan Eriksson.

Nye vd:n Jerker Gustafsson har en gedigen handelsbakgrund inom försäljning, ekonomi och personal. Han har tidigare haft chefsroller på bland annat Clas Ohlson, Apoteket och Coop.

– Som vd kommer jag att ta hand om de operativa delarna av verksamheten. Till min hjälp har jag något så unikt som medarbetare som har jobbat här i mer än 25 år. Jag kommer dessutom att ha Jonas och Gunilla i närheten, med sin otroliga kunskap och erfarenhet, säger Jerker.

Rekryteringen av en extern vd har väckt frågor från omgivningen och många har undrat om företaget är sålt eller om ägarna Jonas och Gunilla ska sluta, men så är det alltså inte.

– Vi är ett familjeföretag som har funnits här i Jämtland/Härjedalen under flera decennier. Vi är stolta över den starka lokala anknytningen; att både ägare, medarbetare och vår nya vd bor och verkar lokalt. Att anställa Jerker är viktigt för att vi som företag ska kunna fortsätta växa och utvecklas på ett hållbart sätt i många år framåt – och för att vi ska kunna fortsätta leverera enligt våra kärnvärden kvalitet, kompetens och service. Oss blir ni inte av med, avslutar Jonas med ett skratt.

Vill du veta mer?

Kontakta Jonas Eriksson, jonas.eriksson@atla.se


Autotjänst-Laitis grundades 1986 av Gunilla Olsén Eriksson och Rolf Släggan Eriksson. Kunderna är allt från enmansföretag till stora internationella företag samt privatkunder. Företaget har ett brett produktutbud inom bil och industri och försäljningen sker både i butiken i Odenskog samt via tre utesäljare som täcker in Jämtland och Härjedalen. www.atla.se